Prezentarea asociației noastre:

1990, 9 martie: inregistrarea oficiala la Judecatoria sectorului 1; Conceperea si initializarea primelor programe de insertie sociala (transport adaptat, sport, turism, cultura). Inceputul colaborarii cu Handicap International.

1990 – 2007, 3 decembrie: Marcarea festiva a Zilei Internationale a Persoanelor cu Handicap.

1990 – 2007: Numeroase aparitii apreciative in presa scrisa si audio-vizuala.

1991: Primele schimburi internationale, inceputul colaborarii cu Fundatia pentru Tineret Bucuresti.

1992: Restructurarea programelor: Turism, sport, cultura, social. Organizatia noastra participa la elaborarea primelor legi din Romania pentru persoanele cu handicap. Este vorba de Legea 53 – privind protectia speciala a persoanelor cu handicap si Legea 57 – cu privire la incadrarea in munca a acestora.

1993 – 1995: macroproiect Phare Democracy – “Sprijin structural”. Lansarea revistei lunare “Invingatorul”. Septembrie 2006 a marcat aparitia numarului 100 al Invingatorului…

1994: Participare la Cupa Europei la sah pentru persoane cu handicap fizic derulata in Cehia, la Ostrava (am obtinut locul 5 la individual), excursii, expozitie de arta la sala Dalles.

1995: Participare la Campionatul European de sah pentru persoane cu handicap fizic care a avut loc in Cehia, la Brno (locul 3 la individual), excursii, expozitii la Dalles.

1996: Inceperea demersurilor pentru realizarea Centrului de calcul al organizatiei; octombrie 1996 – septembrie 1997: proiect Phare LIEN – ”Centru de primire si de difuzare a informatiilor cu privire la piata muncii pentru persoanele cu handicap”, excursii, expozitie de arta la Dalles.

1997, 18 aprilie: inaugurarea Centrului de calcul pentru persoane cu handicap, expozitie de arta si de design vestimentar la sala Dalles, excursii.

1997, octombrie – septembrie 1998 – noiembrie 1999: proiect Phare LIEN – ”Prin noi însine”, cursuri de initiere si perfectionare in informatica pentru persoane cu handicap”. A FOST PENTRU PRIMA DATA CAND PHARE A ACORDAT FINANTARE DE DOUA ORI LA RAND PENTRU ACELASI PROIECT!…

1998 – 1999: macroproiect Phare Democracy – ”Sprijin organizational” in care am am avut 7 parteneri din tara si Franta, excursii, expozitii la Dalles si Sofitel.

1998, 25 august: cumpararea terenului pentru Centrul multifunctional pentru persoane cu handicap locomotor. Inceperea lucrarilor, contacte internationale cu Olanda, Franta si Elvetia. Organizatia noastră participa din nou la modificarea legislatiei pentru persoanele cu handicap, materializata prin aparitia Ordonantei 102 din 30 iunie 1999.

1999: Lucrari de constructie la prima cladire a Centrului multifunctional, excursii, participare la Campionatul European de Sah din Cehia, cursuri de informatica si de formare diverse.

2000, 9 martie: inaugurarea Clubului SHLR, contacte internationale cu Franta, excursii. Continuarea lucrarilor de constructie a ultimelor doua clădiri ale Centrului.

2001: club, cursuri de limbi straine, seminar pe tema accesibilizarii mediului pentru persoanele cu handicap; Participare la procesul de reactualizare/armonizare a legislatiei, Legea 519/2002; Excursie la Mamaia.

2001, 15 iunie: inaugurarea Centrului multifunctional din Draganu.

2002: finantare Phare Access pentru Draganu, cu care se cumpara microbuzul Ford Transit, se achizitioneaza si se monteaza instalatia de incalzire si se doteaza sala de gimnastica cu aparatura necesara… Activitate sustinuta in Centrul multifunctional, Centrul de primire si de difuzare a informatiilor privind piata muncii pentru persoanele cu handicap, colaborare cu ANPH, lucrari diverse la Draganu.

2002 – 2003: Participari la Cupa Transilvaniei, derulata la Cluj. Echipa noastra de sah se claseaza, de fiecare data, pe locul 3 din 11, respectiv 8 echipe din tara si din Ungaria.

2002 – 2005: activitate sustinuta la Draganu, cu costurile de functionare acoperite de Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap.

2002: Membru fondator al Aliantei Antidiscriminare din cadrul CNCD (Consiliul National de Combatere a Discriminarii).

2003-2004: Participare la procesul de reactualizare/armonizare a legislatiei, Legea 343/2004.

2004: Activitate din plin in Centrul multifunctional, cursuri informatică, editare revista ÎNVINGATORUL, colaborare ANPH, participare seminar Polonia / Cracovia (1-7 aprilie), participare tabara internationala in Belgia / Bruxelles (1-10 iulie). Renovare capitala a sediului asociatiei, upgrade al echipamentelor de calcul.

2005: Reluare activitati la sediu. 1 aprilie: relansare a paginii web a SHLR, un nou sezon la Draganu 27 iunie – 4 iulie: tabara de chitara si schimb cultural in Belgia / Liege. Editarea revistei Invingatorul, sesiuni de formare, club saptaminal, consiliere psihologica si orientare profesionala.

2006: Activitati de formare, club saptaminal, transport adaptat, Draganu (mai – septembrie), consiliere psihologica si orientare profesionala.

2006: Conflict deschis cu ANPH din cauza evaluarii scandaloase a proiectelor trimise de ONG-uri pentru a fi finantate in 2006. Depunerea mai multor plangeri penale la Parchet si a 3 plangeri la Tribunalul Bucuresti / Sectia de Contencios Administrativ, cu privire la accesul cu privire la informatiile de interes public.

2007: Cursuri de formare în informatică, club săptămânal, consiliere psihologică, juridică şi imobiliară, orientare profesională, sejururi la Draganu. Ianuarie si august: depunerea de noi plângeri penale împotriva ANPH şi sesizarea Curţii de Conturi, procese în temeiul legii 544 din 2001. 14 februarie: proces castigat cu ANPH, care trebuie sa ne dea contractile si sa ne plateasca daune morale de 5.000 lei. 25 mai: autorizare a sectiei Invingatorul ca Unitate protejata. 1 octombrie: lansarea oficiala a portalului Invingatorul.

2008: activitate sustinuta in cadrul unitatii Protejate, club săptămânal, consiliere psihologică, juridică şi imobiliară, orientare profesională la cerere. Din luna mai urmeaza sejururi la Draganu. 4-10 mai excursie in Bucovina. Campanie de lobby pentru schimbarea legislatiei.

2009: activitate sustinuta in cadrul Unitatii Protejate, club săptămânal, consiliere psihologică și juridică, orientare profesională la cerere. Sejururi la Draganu. Campania de lobby se incheie cu succes, odata cu aparitia legii 207. 1-10 august excursie in Bulgaria.

2010: 9 martie, jubileu 20 de ani! Activitate sustinuta in cadrul Unitatii Protejate, club săptămânal, consiliere psihologică și juridică, orientare profesională la cerere. Sejururi la Draganu, incepand cu 15 mai. 1-10 iunie excursie planificata in Maramures. 1-10 august, o noua excursie in Bulgaria.