Mii de amenzi pentru parcari ilegale

În orice tara civilizata, persoanele cu handicap beneficiaza de unele facilitati care sa le faca existenta mai usoara. În fiecare tara vestica rampele pentru accesul în institutiile publice, dar si locurile de parcare special destinate persoanelor cu handicap reprezinta lucruri firesti. Ultimii ani au adus si la noi astfel de facilitati, înca exista destui oameni care nu dau doi bani nici pe necazul persoanelor cu handicap, dar nici pe lege, parcându-si masinile pe locurile special amenajate.

Conform Hotarârii de Consiliu Local 371/2007 modificata prin HCL 206/2009, oprirea si stationarea autovehiculelor pe locurile de parcare pentru diferite activitati, si caile de acces ale unor obiective sau pentru persoanele cu handicap, marcate si semnalizate corespunzator se sanctioneaza cu amenzi de la 500 la 1.000 lei si, dupa caz, cu ridicarea sau blocarea rotilor autoturismului.

Multi cetateni ignora însa legea si bunul simt si, motivând ca nu au gasit alt spatiu disponibil, parcheaza pe locurile destinate persoanelor cu handicap. Aceste nereguli au adus, de la începutul anului, nu mai putin de 1.622 de amenzi aplicate de politistii comunitari. Printre locurile în care s-a stabilit ca legislatia este încalcata cel mai frecvent se afla Bdul Regele Ferdinand, Piata Balcescu, strazile M. Eminescu, N. Lenau si Take Ionescu.

Chiar zilele trecute au fost depistate noi cazuri de încalcarea acestei prevederi. “O. Mircea, cu domiciliul în Bucuresti, a fost sanctionat cu 500 lei deoarece a stationat cu masina marca Fiat pe locul destinat persoanelor cu handicap de pe Bdul Regele Ferdinand. Tot aici a fost depistat si O. Alexandru, care a stationat cu autovehiculul Ford Transit, motiv pentru care a fost sanctionat cu 500 lei.

Cu aceeasi sanctiune s-a ales si N. Florin, din Timisoara, care a stationat cu autoturismul Ford pe locul destinat persoanelor cu handicap de pe str. N. Lenau”, transmit reprezentantii Politiei Comunitare Timisoara, asigurând ca actiunile de verificare vor continua.

DAR PE POLITISTI CINE II AMENDEAZA?! VEZI FOTO...

Cele mai noi subiecte forum

Cele mai active subiecte forum

Comentarii recente

Ultimele comentarii

Cine este online

There are currently 0 users online.

Membri noi

  • randolphkilvington6
  • petru
  • IulianaIordache
  • Claudia40
  • pana laurentiu