Comisia de batut joc...

comisie handicap

O persoana cu handicap din Valea Jiului nu a fost primita de Comisia de Expertiza Medicala care s-a întrunit la Spitalul de Urgenta Petrosani. Rudele acesteia sustin ca, desi, dosarul bolnavului era complet, iar pacientul a fost adus în caruciorul cu rotile din sectia de psihiatrie a spitalului petrosenean, seful comisiei le-a sugerat sa-l duca la Deva!!!

Sotia barbatului declara ca acesta sufera de dementa, fiind diagnosticat cu dementa de gradul 8, fiind internat la Spitalul de Urgenta Petrosani. “L-am dus în carucior si, desi am avut si tomograful si tot ce a trebuit, seful comisiei nici nu s-a uitat la dosar. Presedintele de comisie mi-a spus sa-l duc la Deva. Pe celelalte persoane cu handicap le primesc la Petrosani, de ce nu sunt primite si persoanele cu afectiuni psihice”, se întreaba femeia. Sursa citata precizeaza ca îi este imposibil sa plece 200 de kilometri, dus-întors, pâna la Deva, cu sotul ei. “Nu pot merge cu maxi-taxi, trenul sau taxiul. Acesti bolnavi nu pot fi transportati asa si mi s-a spus ca nici ambulanta nu primesc pentru ca nu transporta astfel de persoane”, mai afirma femeia. Aceasta mai are acasa un fiu, cu gradul doi de handicap, pe care nu-l poate lasa singur, asa ca o “plimbare” cu sotul pâna la Deva este de-a dreptul imposibila.

 

Pacientul din Vulcan trebuia primit de catre Comisia de Expertiza pentru Persoanele cu handicap daca diagnosticul obiectiv cuprindea si examenul neurologic si tomograful, asa sustin surse din cadrul Autoritatii de Sanatate Publica Hunedoara. “Pacientul ar trebui sa se încadreze si sa fie primit de Comisia de Expertiza, pentru ca pacientii cu dementa se încadreaza”, spun surse din cadrul ASP. Comisie independenta

 

Managerul SUP, Gabriela Todorescu, a declarat ca unitatea medicala nu are nicio legatura cu Comsia de Expertiza. În aceste conditii, persoanele cu handicap grav, ramân la mila membrilor comisiei, cei care decid daca-i primesc sau nu. “Comisia nu tine de spital, vine de la Deva, iar noi doar le oferim un spatiu”, a declarat Gabriela Todorescu.

 

Cele mai noi subiecte forum

Cele mai active subiecte forum

Comentarii recente

Ultimele comentarii

Cine este online

There are currently 0 users online.

Membri noi

  • petru
  • IulianaIordache
  • Claudia40
  • pana laurentiu
  • Nicu Ploscariu