Un centru de “punere in forma”, unic prin specificul sau la nivel national, care ofera servicii de reabilitare psihomotorie, de formare si de recreere pentru persoanele cu handicap locomotor… Pentru strangerea fondurilor necesare am dus o furibunda campanie de strangere de fonduri (de fapt, noi tot timpul cautam fonduri pentru dezvoltarea organizatiei…), am depus eforturi uriase dar, dupa cum se poate constata citind cele de mai jos, am reusit sa captam bunavointa unui numar impresionant de firme si institutii foarte diferite unele de altele, atuurile noastre principale, subliniate chiar de cei care ne-au ajutat, fiind modul in care ne-am prezentat cererea, originalitatea acesteia si credibilitatea pe care am cladit-o in timp si pe care am demonstrat-o prin realizarile noastre…
Amplasare: comuna Draganu, judetul Arges (vedeti harta din site/Contact), pe DN7, E81, intre Pitesti si Rm.Valcea. Accesul din Capitala se face prin autostrada Bucuresti – Pitesti iar la iesirea din Pitesti se face stanga spre Rm. Valcea. Draganu se afla la 18 km de la aceasta intersectie, Centrul nostru aflandu-se pe parte dreapta a drumului… Atentie, exista presemnalizare cu indicatorul rutier pentru persoane cu handicap! La baza aparitiei acestui Centru a stat dorinta noastra DE A SCOATE OAMENII DIN CASA, DE A LE ARATA CA MERITA SA LUPTE PENTRU UN LOC IN SOCIETATE.
Servicii oferite la Draganu:
– Reabilitare psihomotorie
– Consiliere psihologica
– Cursuri de informatica
– Training, la cerere, pentru staff-urile organizatiilor
– Ludo si melo terapie
– Transport adaptat- Turism cultural si istoric
– Lucru interactiv in toate facilitatile centrului
– Acces nelimitat la sala de forta, sala de calcul si pavilionul recreativ.
In cele de mai jos va prezentam un istoric al realizarii Centrului:
August 1998 – Cumpararea terenului pe care urma să fie amplasat Centrul. Terenul are o suprafata de 1.276 mp (22 x 58 m) si o diferenta de nivel de 30 cm.
Noiembrie 1998 – Semnarea contractului de realizare a fundatiei primei cladiri a Centrului. Inceperea lucrarilor.
Martie 1999 – Terminarea fundatiei.
Aprilie 1999 – Realizarea foselor de scurgere.
Mai 1999 – Saparea primului put.
Iunie 1999 – Semnarea contractului cu privire la realizarea suprastructurii primei cladiri (zidurile si acoperisul). Inceperea lucrarilor.
Septembrie 1999 – Realizarea parcarii de 120 mp.
Noiembrie 1999 – Terminarea suprastructurii primei cladiri. Montarea tamplariei din aluminiu si termopan si a lambriurilor.
Ianuarie 2000 – Placarea interioara cu gips-carton, montarea tavanului fals si realizarea instalatiei electrice.
Mai 2000 – Semnarea contractului pentru a doua cladire.
Iunie 2000 – Inceperea lucrarilor.
August 2000 – Terminarea lucrarilor.
Septembrie 2000 – Semnarea contractului pentru a treia cladire. Noiembrie 2000 – Terminarea lucrarilor.
Martie 2001-Iunie 2001 – Finalizarea amenajarilor interioare si exterioare.
Iunie 15, 2001 – Inaugurarea oficiala. Din pacate, problemele tehnice aparute la sistemul de apa ne-au silit să reprogramam activitatea…
Iulie 2001 – Saparea celui de-al doilea put.
August 2001 – Suplimentarea foselor de scurgere.
Ianuarie – Martie 2002 – realizare sistem de incalzire, cu sprijn Phare. Aprilie 2002 – noiembrie 2005: dotarile suplimentare cu echipamente, multiplele reparatii de intretinere si lucrari de imbunatatire, costurile de functionare au fost acoperite de catre Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap.
2006-2007 – ne autofinantam deoarece Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Handicap a refuzat sa ne mai finanteze in continuare, IN CIUDA REZULTATELOR REMARCABILE PE CARE LE-AM INREGISTRAT DE-A LUNGUL ANILOR. Cazarea, transportul si utilitatile sunt acoperite de catre organizatia noastra, costurile de masa revenind oaspetilor nostri.
2008 – inlocuirea acoperisului celor doua case din lemn. Avem acum tigla metalica. De asemenea, am inlocuit tamplaria din lemn cu una din termopan PVC sporind astfel confortul. Investitie in valoare de 20.000 euro, realizata cu fondurile furnizate de unitatea noastra protejata.
2009 – 20 mai, amenajari exterioare.
2010 – refacere sistem de scurgere
2011 – renovare capitala: placare exterioara si interioara cu polistiren si lambriu din PVC. Refacere completa a bucatariei, schimbare mobilier si aparatura electrocasnica, renovarea bailor, montat in curte instalatie de iluminat, vopsit foisoarele. Valoarea lucrarilor a depasit 10.000 euro, bani din activitatea unitatii noastre protejate.
La aceasta ora, Centrul dispune de o capacitate de cazare de 16 de locuri, in camere cu doua si trei paturi, doua grupuri sanitare, o bucatarie, o sala de mese, o sală multifunctionala si una de gimnastica, doua foisoare de 4 x 4m in curtea complet accesibila tuturor. Printre dotari se numara boilere, hidrofoare, mobilier complet (inclusiv lenjerie de pat, la cerere, contra cost) pentru tot Centrul, vesela si tacamuri pentru 50 de persoane, diverse aparate electronice si electrocasnice, cablu TV si sistem TV satelit, calculatoare, microbuz adaptat transportului utilizatorilor de scaune cu rotile, etc..