Stiri

Articole din categoria stiri

Asistenti personali profesionisti

Iul
30

Adultii cu handicap grav sau accentuat care nu au spatiu de locuit si nu au venituri ori realizeaza venituri pina la nivelul salariului mediu pe economie vor putea fi ingrijiti de asistenti personali profesionisti.

Postat de: presedinte citiţi mai departe

Haideti sa decimam handicapatii!

Iul
30

Autoritatile apreciază că schimbările legislative vor determina scăderea numărului de beneficiari ai certificatelor de handicap, precum şi creşterea ratei de integrare socio-profesională a persoanelor cu handicap.....

Postat de: presedinte citiţi mai departe

Copiii cu handicap, discriminati de parintii colegilor

Iul
30

Directorii de gradinite au pus din nou pe tapet problema discriminarii copiilor cu dizabilitati si cea a integrarii lor in scoala de masa. Acestia spun ca unii parinti isi retrag micutii de la clasele la care invata astfel de copii... Toleranta si generozitatea sunt zero!

Postat de: presedinte citiţi mai departe

Persoanele cu handicap pot intra în orice centre rezidentiale

Iun
18

Persoanele cu handicap, care nu pot fi îngrijite acasă sau în servicii din raza de domiciliu, vor putea fi primite în centre rezidenţiale publice din alte judeţe, potrivit unui ordin emis de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Persoane cu Handicap. Documentul mai prevede că solicitarea şefului Direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului din unitatea administrativ-teritorială în care persoana cu handicap îşi are domiciliul privind admiterea acesteia într-un centru rezidenţial public din alt judeţ reprezintă actul administrativ în baza căruia se va face decontarea cheltuielilor. Dacă valabilitatea actului de identitate al persoanei asistate este expirată, sunt aplicabile dispoziţiile legislaţiei în vigoare privitoare la evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, se mai arată în ordin.

Postat de: presedinte citiţi mai departe

Accesibilitati lipsa…

Iun
18

Locuri de parcare marcate, autobuze cu rampă sau treceri pietonale marcate sunt doar câteva dintre obligaţiile autorităţilor locale faţă de persoanele cu handicap, reglementate prin lege, iar unele dintre acestea trebuiau aplicate până la data de 31 decembrie anul trecut. Deşi legal se vorbeşte de protecţie, promovare de drepturi, respectarea lor, egalitatea de tratament şi de şanse, aceste lucruri nu se respectă întotdeauna sau nu total.

Postat de: presedinte citiţi mai departe

Sanatosul care viseaza sa fie paraplegic...

Iun
18

Karsten S. este tânăr, îi place fotbalul, însă are o dorinţă cel puţin ciudată: i-ar plăcea să fie paraplegic... Karsten nu este un caz unic. Chiar dacă sună ca o glumă macabră, este, în realitate, expresia unui fenomen psihic rarisim. Specialiştii caută încă terapii pentru a contracara acest fenomen periculos, mai ales că unele dintre persoanele afectate au recurs la gesturi extreme pentru a-şi îndeplini visul.

Postat de: presedinte citiţi mai departe

MEF limiteaza creditele pentru persoanele cu handicap

Iun
18

Împrumutul maxim nu poate fi mai mare de 10.000 euro
Măsura, luată după ce s-a aflat că şi-au cumpărat iahturi şi şalupe
Ministerul Economiei şi Finanţelor a prezentat Guvernului un Memorandum în care propune modificarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, solicitând limitarea creditelor până la 10.000 euro. În sprijinul acţiunii sale, ministerul a invocat faptul că, deşi creditele sunt acordate în scopul facilitării achiziţiei unui singur mijloc de transport şi adaptării locuinţei la nevoile persoanelor adulte cu handicap grav şi accentuat, în perioada mai - decembrie 2007 au fost încheiate 533 de contracte pentru cumpărarea unor autoturisme de lux, şalupe şi iahturi.

Postat de: presedinte citiţi mai departe

Teoria conspiratiei

Iun
18

Prima dată, am murit toţi în 2000.
Din cauză că maşinăriile nu erau programate să calculeze anii decât în formula 19XX, când schimbau la 2000 deveneau toate conştiente de sine şi se răzvrăteau asupra asupritorilor din carne, incepând să ne 'ucideze' în masă.
Singura speranţă era, ironic, un robot din viitor în formă de Schwartzenegger, trimis de rezistenţa umană să ne salveze.
Retardaţii chiar aveau o teorie cum că tot ce e computer o să facă poc, urmând haos şi anarhie.
Calculatoriştii inteligenţi au spus că teoria lor e retardată.
Cu toate acestea, căcănarii din presa mondiala s-au zbătut ca o găină fără cap, instigând prostimea la panică.
Prostimea a închis tot ce e calculator zilele ălea.

Postat de: presedinte citiţi mai departe

Prizonieri in propria casa

Iun
18

Prizonieri în propria casă
Cristina şi Tănase Mitrea, doi tineri cu handicap din Botoşani s-au cunoscut în urma unui anunţ la revista „Povestea mea”. După cinci ani de zile, timp în care au corespondat prin scrisori, au ajuns să se căsătorească. În prezent au un băieţel de un an. Perfect sănătos. Cei doi soţi au însă un mare necaz. Nu trebuie să lupte doar cu handicapul cu care au venit pe lume, ci şi cu suferinţa de a urca şi a coborî zilnic patru etaje în blocul unde locuiesc.

Dacă pînă acum se resemnau să fie prizonieri în propria casă, David, copilaşul lor, tînjeşte spre lumea de afară şi nu îi rabdă inima să îl lipsească de această nevoie elementară.
Nu a ieşit din casă trei ani de zile

Postat de: presedinte citiţi mai departe

Dintr-un spital din Romania a mai zbughit-o un inger catre cer

Iun
18

Dintr-un sÎl chema Gore. N-am ştiut niciodată câţi ani are, până azi, când i-am văzut crucea. Pentru că Gore a binevoit să plece, săptămâna trecută, dintre noi. După 41 de ani de stat într-un spital de psihiatrie, la 60 de ani ai lui pământeşti,pital din Romania a mai zbughit-o un inger catre cer,

Postat de: presedinte citiţi mai departe
Subscribe to RSS - Stiri

Cele mai noi articole

Cele mai noi subiecte forum

Cele mai active subiecte forum

Comentarii recente

Ultimele comentarii

Cine este online

There are currently 0 users online.

Membri noi

  • petru
  • IulianaIordache
  • Claudia40
  • pana laurentiu
  • Nicu Ploscariu