De la lume adunate

Articole din categoria noutati

Sprijin pentru gasirea unui loc de munca

Dec
16

Tocmai am citit pe net ca 200 de persoane cu handicap au fost sprijinite în găsirea unui loc de muncă.Astfel am aflat ca peste 200 de persoane cu handicap  din judeţul Arad au beneficiat de suport pentru găsirea unui loc de muncă, în cadrul unui proiect finanţat din bani europeni, prin POSDRU 2007 – 2013.Este vorba de proiectul „Proact – măsuri active pentru integrarea profesională a persoanelor cu handicap“, derulat de Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad  şi Universitatea de Vest „Vasile Goldiş“ din Arad.

Postat de: presedinte citiţi mai departe

Servicii de informare şi consiliere profesională

Noi
13

43 de argeşeni cu handicap au beneficiat de servicii de informare şi consiliere profesională.În evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş au fost înregistrate 20 de persoane cu handicap doritoare să se angajeze, dintre care 10 sunt femei.

Postat de: presedinte citiţi mai departe

Biserica si (cu) handicap...

Noi
13

O activitate de socializare pentru integrarea persoanelor cu handicap a avut loc marţi, 6 noiembrie 2012, la Centrul de Recuperare Neuro-motorie din Turda. Programul a început la ora 10:00 şi s-a desfăşurat sub coordonarea preotului misionar Daniel Sârb.În deschiderea evenimentului s-a realizat o prezentare a Centrului şi s-a punctat misiunea instituţiei în rândul persoanelor cu dezabilități. Mai apoi, beneficiarii Centrului de Recuperare Neuro-motorie din Turda au participat la o serie de activităţi de socializare.

Postat de: presedinte citiţi mai departe

Drepturile persoanelor cu handicap

Noi
02

Persoanele cu handicap au dreptul la urmatoarele facilitati: - indemnizatie lunara (indiferent de venituri)- gratuitate, in baza unei legitimatii speciale, pe mijloacele de transport in comun atat la metrou, cat si la cele de suprafata; - gratuitatea transportului fe-roviar, in limita costului unui bilet de tren accelerat la clasa a II-a, cu autobuzele sau cu navele pentru transport fluvial, pentru sase calatorii dus-intors pe an (pentru handicap accentuat) si 12 calatorii pe an (handicap grav);  -  asistenta medicala gratuita, medicamente si tratament ambu

Postat de: presedinte citiţi mai departe

Kaufland, mare iubitor de "handicapati"...

Noi
02

Kaufland Mărăști a desfiintat parcările pentru persoane cu handicap!Parcările pentru persoane cu handicap de la Kaufland Mărăști au fost desființate.

Postat de: presedinte citiţi mai departe

Iulian Craciun, prea mic pentru un razboi atat de mare?...

Noi
02

Premieră în politica românească. Povestea tânărului curajos care se bate cu Voiculescu la alegeri.Când îţi propui să ai atitudine de învingător, doar cerul e limita ta", spune Iulian Crăciun, tânărul care are curajul să-l înfrunte la parlamentare pe mogulul Dan Voiculescu.

Postat de: presedinte citiţi mai departe

La Iasi, 4% dintre adulti au certificat de handicap

Noi
02

Controalele sustinute au reusit sa mai scada sumele platite ca indemnizatii, dupa ce multe persoane au fost trecute de la gradul II la gradul III.Scandalurile din ultimii doi ani, controalele si amenintarile venite de la Bucuresti n-au reusit sa schimbe numarul de persoane cu handicap din judetul Iasi. Daca in aprilie 2010 erau inregistrate 23.543 persoane adulte cu handicap in judetul Iasi, numarul acestora a ajuns la 23.481 in septembrie 2012.

Postat de: presedinte citiţi mai departe

Monitorizare unitati protejate, februarie 2012

Feb
05

Noi efectuam o monitorizare permanenta a domeniului nostru de activitate...

Postat de: presedinte citiţi mai departe

Ioan Oltean, primul handicapat al tarii!

Feb
05

Aseara la tv am fost stupefiat de discursul secretarului general al PDL, Ioan Oltean, care, referindu-se la primarii opozitiei care s-au plans ca nu primesc nimic de la Guvern, au fost facuti cu ou si cu otet de Oltean, acesta culminand facandu-i HANDICAPATI PSIHIC! Chiar daca imediat a revenit si retractat cele spuse, consideram ca derapajul domnului respectiv este inadmisibil, la fel de inadmisibila fiind si lipsa de respect fata de suferinta romanilor, cu sau fara handicap!

Postat de: presedinte citiţi mai departe

Profitorii, banii inapoi!

Dec
23

44.241 de beneficiari abuzivi de venit minim garantat la nivel naţional, 496 de falşi beneficiari de certificat de handicap doar în 2 judeţe din ţară, peste 400.000 de beneficiari abuzivi de alocaţie de susţinere a familiei şi aproape 7.000 de pensionari de invaliditate în mod abuziv. Iar cifrele sunt provizorii.Câţi săraci şi bolnavi închipuiţi parazitează bugetul statului?Iata rezultatele provizorii ale verificărilor beneficiarilor de ajutoare sociale, operate la nivel naţional de Ministerul Muncii. Cifrele au fost furnizate pentru MONEY.ro de Ministerul Muncii.1.

Postat de: presedinte citiţi mai departe
Subscribe to RSS - De la lume adunate

Cele mai noi articole

Cele mai noi subiecte forum

Cele mai active subiecte forum

Comentarii recente

Ultimele comentarii

Cine este online

There are currently 0 users online.

Membri noi

  • petru
  • IulianaIordache
  • Claudia40
  • pana laurentiu
  • Nicu Ploscariu