FAQ

Dosarul de autorizare in functionarea unei PFA

Iun
18

Persoana fizica autorizata este persoana care desfasoara orice forma de activitate economica permisa de lege, folosind in principal forta sa de munca. Activitatea economica poate sa fie agricola, industriala, comerciala, si se desfasoara pentru obtinerea unor bunuri sau servicii a caror valoare poate fi exprimata in bani si care sunt destinate vanzarii ori schimbului pe pietele organizate sau unor beneficiari determinati ori determinabili, in scopul obtinerii de profit.

Prin intreprindere individuala se intelege intreprinderea economica, fara personalitate juridica, organizata de un intreprinzator persoana fizica. Intreprinderea familiala este intreprinderea economica, fara personalitate juridica, organizata de un intreprinzator persoana fizica impreuna cu familia sa.

Intreprinderea familiala se constituie printr-un acord de constituire, incheiat de membrii familiei in forma scrisa, ca o conditie de validitate. Acordul de constituire va stipula numele si prenumele membrilor, reprezentantul, data intocmirii, participarea fiecarui membru la intreprindere, conditiile participarii, cotele procentuale in care vor imparti veniturile nete ale intreprinderii, raporturile dintre membrii intreprinderii familiale si conditiile de retragere, sub sanctiunea nulitatii absolute.

Documentatia de sustinere a cererii de inregistrare in registrul comertului si de autorizare a functionarii PFA

Postat de: presedinte citiţi mai departe

Scurte caracteristici ale unei societati cu raspundere limitata (SRL)

Iun
18

Legislatia care reglementeaza infiintarea societatilor comerciale, si evident si a societatii cu raspundere limitata, este binecunoscuta lege nr. 31 din 1990 privind societatile comerciale, cu modificarile si completarile ulterioare.

Conform acestei legi, si pot asocia si forma o societate cu raspundere limitata atat persoane fizice, cetateni romani sau straini cat si persoane juridice romane sau straine. Atentie insa la numarul de asociati acesta trebuind sa fie de cel putin 2 persoane si de cel mult 50 de persoane.

Postat de: presedinte citiţi mai departe

Intrebari frecvente

Mai
26

Ce facilitati avem?
Raspuns: indemnizatie lunara (indiferent de venituri); gratuitate, in baza unei legitimatii speciale, pe mijloacele de transport in comun, inclusiv la metrou.

Postat de: presedinte citiţi mai departe

Cum si cand ne putem pensiona?

Mai
15

Am primit mai multe intrebari referitoare la noua lege a pensiilor, motiv pentru care va prezentam acum principalele condiţii legate de pensionare. Pentru lămuriri suplimentare va puteti adresa Casei de Pensii de care apartineti.

Postat de: presedinte citiţi mai departe
Subscribe to RSS - FAQ

Cele mai noi articole

Cele mai noi subiecte forum

Cele mai active subiecte forum

Comentarii recente

Ultimele comentarii

Cine este online

There are currently 0 users online.

Membri noi

  • petru
  • IulianaIordache
  • Claudia40
  • pana laurentiu
  • Nicu Ploscariu