Articole prima pagina

Articole pentru prima pagina

Ziua Internationala a Persoanelor cu Handicap

Noi
24

Pe 3 decembrie este ziua noastra. Ca in fiecare an, organizam un eveniment de suflet pentru membrii nostri, cu precizarea ca vom marca Ziua Internationala sambata, 2 decembrie, la sediul nostru, incepand cu ora 11. Am ales sa ne intalnim pe 2 deoarece dorim să participe și cei care lucrează... Va asteptam cu drag!

Postat de: presedinte citiţi mai departe

Operatiunea Delta 2017

Iul
13

Intre 3 si 12 iulie, un grup format din 25 de persoane, membri SHL si insotitorii lor, a efectuat o noua excursie in Delta Dunarii, fiind cazati langa Murighiol, la Puflene Resort, repetand sejururile din 2013 si 2014. Deplasarile se fac datorita activitatii unitatii protejate Invingatorul, din cadrul organizatiei noastre. Bugetul alocat excursiei a depasit 60.000 de lei.

Postat de: presedinte citiţi mai departe

LA MULTI ANI!

Dec
23

Va uram sa aveti parte, de belsug si sanatate, de noroc si spor in toate, iara anul care vine, Sa v-aduca numai bine! Traiul sa va fie, zi de zi mai bun,si, daca se poate, chiar de la Craciun!

Postat de: presedinte citiţi mai departe

Sarbători fericite!

Apr
26

Marele praznic al Invierii Domnului ne ofera ocazia de a va ura sa aveti parte de sanatate, liniste in casa si in suflet, bucurii multe alaturi de cei dragi! 

Postat de: presedinte citiţi mai departe

De reflectat

Mar
02

Un bărbat în vârstă de 92 de ani , bărbierit proaspăt, pieptănat la fel, s-a îmbrăcat şi la ora 8 dimineaţa a pornit spre azil. Soţia lui, în vârstă de 70 de ani, s-a stins din viaţă şi din acest motiv, bărbatul a simţit nevoia să părăsească locuinţa.
Stă în foaierul azilului aşteptând, zâmbeşte înspre noi atunci când îi spunem: ”camera dumneavoastră este pregătită”!
În timp ce mergem spre lift, îi povestesc pe scurt cum e camera lui, ce culoare are perdeaua şi cuvertura de pe pat, ce are în cameră.|
– “Îmi place foarte mult”, spune el şi e încântat ca un copil de 8 ani care acum urmează să primească prima lui camera separată de părinţi.
-”Stimate domn, încă nici nu aţi văzut camera, aşteptaţi un pic înainte să vă pronunţaţi”, am răspuns eu.
– “Nu are nimic dacă nu am văzut-o încă”, spune el.
Fericirea nu este dependenţă de ceva anume. Eu aleg fericirea în mod independent. Faptul că îmi place sau nu camera, nu depinde de mobilier sau decoraţii, ci de cum vreau eu să o văd. Eu am decis deja în mintea mea, camera îmi place. Deciziile le iau în fiecare dimineaţă, imediat ce mă trezesc.
Pot să iau decizia să îmi petrec ziua în pat şi să încerc să număr câte extremităţi sau componente ale corpului meu nu funcţionează cum ar trebui, sau mă dor; ori, pot să spun mulţumesc cerului pentru tot şi pentru că mă pot misca.
Fiecare zi este un cadou dacă pot să îmi deschid ochii, să mă concentrez pe amintirile frumoase, amintiri pe care le-am adunat pe parcursul vieţii mele.
Bătrâneţea este ca şi un cont în bancă. Iei de acolo exact ce ai adunat.
Vezi, sfatul meu este să aduni multă, multă fericire şi amintiri frumoase în contul tău de amintiri. Şi îţi mulţumesc că ţi-ai adus contribuţia la contul meu, unde eu şi azi tot strâng şi mai strâng, spuse omul învăţat.
Ţine minte cele de mai jos şi ai sansă să fii fericit:
1. Eliberează-ţi mintea de ură.
2. Eliberează-ţi mintea de aţi face griji mereu.
3. Trăieşte modest.
4. Dăruieşte mai mult.
5. Aşteaptă mai puţin de la alţii

Postat de: presedinte citiţi mai departe

Parcarea, eterna problema...

Feb
28

Toate tarile civilizate din Europa incurajeaza cetatenii sa renunte la masina personala in favoarea transportului in comun, a bicicicletei si a mersului pe jos. Si autoritatile din Bucuresti sustin, la nivel declarativ, ca incurajeaza aceste practici. In realitate, insa, conditia pietonului din Capitala este una mizera. In special in centrul orasului, trotuarele sunt pline de masini, in multe situatii pietonii fiind nevoiti sa mearga pe carosabil, injurati si claxonati de soferii grabiti. Asta ca sa nu mai vorbim de mamele cu copii, de persoanele cu handicap sau de batrani. Mai mult, chiar masini ale Politiei sunt parcate pe trotuar si blocheaza accesul pietonilor.

Postat de: presedinte citiţi mai departe

Vand dosar de handicap

Dec
16

Un ploieştean în vârstă de 42 de ani a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, fiind suspectat de falsificarea mai multor documente medicale care atestau încadrarea unor persoane în grad de handicap. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au instrumentat împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Prahova şi Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Prahova, activitatea infracţională a unui ploieştean, angajat al unei unităţi medicale din municipiu, suspectat că în perioada 2010 - 2012 a falsificat acte medicale ce au stat la baza încadrării în diferite grade de handicap a unui număr de 12 persoane.

Postat de: presedinte citiţi mai departe

La multi ani, Romania!

Noi
29

Ce iti dorim Romanie, de ziua ta? Sa fii mai respectata, apreciata si iubita! Fiii tai sa fie mai uniti, mai responsabili, mai toleranti, mai deschisi unii catre altii... Meritam, in mod sigur, o viata mai buna si poate ca vom constientiza, in sfarsit, ca totul sta in puterile noastre! Tuturor romanilor, toate cele bune!

Postat de: presedinte citiţi mai departe

Sala Palatului, intre deziderat si realitate

Noi
02

Dupa o pauza de multi ani, am fost duminica, 28 octombrie, la un concert al olandezilor de la BZN, desfasurat la Sala Palatului. Am sunat inainte, evident.., ca sa ma interesez despre accesibilitatile salii, despre care auzisem ca exista. Am fost asigurat ca totul este ok si ca voi avea si loc de parcare asigurat...

Postat de: presedinte citiţi mai departe

Medici cu handicap...moral si ilegal...

Oct
26

Doi medici din Bacău cereau bani pentru obținerea gradului de handicap. Cele două cadre medicale sunt şefii comisiilor băcăuane de specialitate privind stabilirea gradului de handicap la copii şi, respectiv adulţi. Două cadre medicale - Costel Sălbatecu, medic în cadrul serviciului de urgenţe şi Elena Muntean, medic pediatru, ambii angajaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţe Bacău, sunt cercetaţi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, fiind suspectaţi de luare de mită.

Postat de: presedinte citiţi mai departe
Subscribe to RSS - Articole prima pagina

Cele mai noi subiecte forum

Cele mai active subiecte forum

Comentarii recente

Ultimele comentarii

Cine este online

There are currently 0 users online.

Membri noi

  • petru
  • IulianaIordache
  • Claudia40
  • pana laurentiu
  • Nicu Ploscariu